tu
ico

Przyślij przepis na własną potrawę lub przetwory z ryb słodkowodnych Doliny Baryczy

Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy” ogłasza konkurs "Przepisy na potrawy i przetwory rybne z Doliny Baryczy”

Celem Konkursu jest zebranie najciekawszych przepisów na dania i przetwory z ryb słodkowodnych z hodowli stawowej w Dolinie Baryczy (karp, lin, sum, szczupak, sandacz, tołpyga, amur, karaś). Uczestnikiem Konkursu może być każdy, kto ukończył 18 rok życia. Wystarczy przesłać zgłoszenie z opisem wykonania potrawy i składnikami na 4 porcje. Do przepisu warto załączyć krótki opis pochodzenia przepisu. Niezbędne są również zdjęcia ilustrujące zgłoszoną potrawę.

Każdy kto w okresie od 1 września do 30 października zgłosi swój przepis otrzyma od Organizatora upominek związany z obchodami Dni Karpia 2013 w Dolinie Baryczy.

Oprócz upominków rzeczowych Organizator przewidział również nagrody prestiżowe: wybrane przepisy zostaną umieszczone w serwisach www.dnikarpia.barycz.pl i www.smacznykarp.barycz.pl oraz w Wielkiej Rybnej Księdze Kucharskiej Doliny Baryczy.

Formularz zgłoszeniowy można pobrać na stronach www.dnikarpia.barycz.pl i www.smacznykarp.barycz.pl Zgłoszenie może być dostarczyć osobiście lub listem na adres Organizatora pl. ks. E. Waresiaka 7, 56-300 Milicz, w kopercie z dopiskiem "Mój przepis na rybę" lub e-mailem na adres: partnerstwo@nasza.barycz.pl (w tytule wiadomości należy podać „mój przepis na rybę”).

POBIERZ FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

WYŚLIJ PRZEPIS

Wspólnie stwórzmy Wielką Rybną Księgę Kucharską Doliny Baryczy

 

kontakt:

Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”
pl. ks. E. Waresiaka 7 (III piętro), 56-300 Milicz
tel./faks: 71 3830432
partnerstwo@nasza.barycz.pl