"Ryba do syta" - Lido w Antoninie

Lokalizacja

Organizator

Restauracja Lido w Antoninie

Restauracja Lido w Antoninie
Antonin
Danuta Kowalska
Email: lido-antonin@o2.pl
62 734 81 91, 600 211 163
www.lido-antonin.pl

Opis wydarzenia

2015-10-02 19:00:00

O „Karpiu na stojąco” – koronnej pozycji z menu restauracji Lido – krążą już legendy. Tę, jak i wiele innych rybnych potraw rodem z kuchni wielkopolskiej, będą mogli skosztować goście kolacji w Antoninie.

Organizowana już po raz trzeci kolacja rybna to prawdziwa feeria rybnych pyszności w najrozmaitszych postaciach!

Wszystkie dania podawane będą na stoły gości w formie gorących dań oraz apetycznych przystawek na zimno. Urozmaiceniem pysznego wieczoru będzie muzyka na żywo oraz losowanie nagród. Główna wygrana to weekend w Pensjonacie Lido dla dwóch osób!  

 

Cena biletu jednoosobowego: 80 zł

Liczba miejsc: 60

Liczba miejsc noclegowych: 16

 

Więcej informacji uzyskać można u organizatora wydarzenia.

 

Relacja z wydarzenia

Już po raz kolejny odbyła się kolacja rybna organizowana przez Restaurację-Pensjonat Lido w Antoninie w ramach cyklu Dni Karpia 2015. W trakcie kolacji goście mieli okazję skosztować takich dań jak:

  • Sałatka z grillowanym karpiem i GRANDINE
  • Krem Fantazja Szefa
  • Królewski karp w migdałach na musie porowym
  • z kuleczkami ziemniaczanymi
  • Sznycelek z karpia z sosem z boczniaka i kaszą
  • Sałatka warzywna z pestkami słonecznika
  • Karp w zalewie octowej
  • Półmisek z karpiową kompozycją:

Potrawami konkursowymi były:

  • Królewski karp w migdałach
  • Sznycelek z karpia z sosem z boczniaka
  • Krem Fantazja Szefa

Według gości bezapelacyjnie zwyciężył karp w migdałach, zaraz za nim uplasował się krem Fantazja Szefa, a trzecie miejsce zajął sznycelek z karpia.

W trakcie kolacji rozlosowano również nagrody- gadżety związane z Doliną Baryczy oraz nagrodę główną- kolację dla dwóch osób, oczywiście w Restauracji Lido w Antoninie.

Imprezę umilała muzyka na żywo, grana przez zespół z Przygodzic.

Kolacja rybna w Restauracji Lido była doskonałą okazją do zaprezentowania nowej marki własnej lokalu - Antonińska Piwniczka, pod którą to restauracja będzie produkować własne przetwory według tradycyjnych receptur. Goście mieli okazję skosztować pierwszego produktu, a mianowicie przepysznych powideł śliwkowych.

Adam Kowalski