"Ryba do syta" - Trzcieliny w Przygodzicach
Lokalizacja
Organizator

Restauracja Trzcieliny w Przygodzicach
Przygodzice
Leszek Witoń
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634
Opis wydarzenia



Nęcące zimne bufety, pyszne przekąski z karpia i innych ryb słodkowodnych – wszystko do syta i bez żadnych ograniczeń!
A dla urozmaicenia i wypełnienia czasu – konkursy o tematyce rybackiej oraz ze znajomości Doliny Baryczy. Cenne nagrody, dobra zabawa, świetny wodzirej, który z fantazją poprowadzi wieczór, a na deser – dodatkowa niespodzianka! Wszystkie wymienione atrakcje będą czekać na tych, którzy zdecydują się odwiedzić Restaurację Trzcieliny.
Warto? No pewnie, ze warto!
Cena biletu jednoosobowego: 70 zł
Liczba miejsc: 120
Więcej informacji można uzyskać u organizatora wydarzenia.
Relacja z wydarzenia
Prowadzący spotkanie D J witał przybywających na imprezę gości .
Obsługa spotkania w strojach reklamujących wydarzeni , prowadziła goście do stolików częstując lampką wina, kufelkiem piwa i sokiem jabłkowym z Gospodarstwa Sadowniczego P. Dziekan .
Podczas imprezy w przerwach między konkursami w czasie kolacji uczestnicy słuchali zespołu Basic Trio z przebojami muzyki filmowej i poezji śpiewanej .
Po godzinie 16,oo oficjalne rozpoczął spotkanie i powitał gości właściciel
restauracji „Trzcieliny” w Przygodzicach P. Leszek Witoń .
Szczegółowo przedstawił scenariusz wieczoru , omówił potrawy w menu i sposób wyboru potrawy na umieszczonych kuponach w zaproszeniu.
Menu kolacji rybnej w restauracji „Trzcieliny" w Przygodzicach w ramach D N I K A R P I A w Dolinie Baryczy 2015
Przystawka
Sakiewka pełna ryby
B U L I O N rybny z pulpetami
C Y T R U S O W Y K a r p na pęczaku w selerowej oprawie
SZCZUPAK w koperkowo-czosnkowym sosie z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami puree
Rozpoczęto serwowanie uroczystej kolacji zgodnie z przedstawionym menu .
Po kolacji przeprowadzono I konkurs wieczoru z wiedzy rybackiej z nagrodami przypominając o wyborze potrawy wieczoru .
Następnie w trakcie II konkurs z wiedzy o Dolinie Baryczy, poczęstowano gości kawą, herbatą i szarlotką z lodami . Z zebranych kuponów policzono głosy i ustalono wynik , który przedstawiono gościom Karpiowego spotkania . Uczestnicy wybrali - na kolacji rybnej w 2015 roku CYTRUSOWEGO KARPIA - jako zwycięską potrawę.
W III konkursie - z wiedzy o Parku Krajobrazowy Doliny Baryczy wzięły udział 2 zespoły którym po wyborze zwycięscy wręczono nagrody.
Poproszono gości do szwedzkiego stołu z bogactwem potraw na zimno z karpia i z ryb słodkowodnych .
Niespodzianką wieczoru , od restauracji „Trzcieliny” dla wszystkich gości był występ młodego pianisty Piotra Zuchowskiego.
W jego wykonaniu usłyszeliśmy utwory ;
- Fryderyk Chopin - nokturn – f-moll ,
- Maurycy Moszkowski - wirtuozerska AS-dur ,
- Siergiej Rachmaninow Wokaliza
Prowadzący spotkanie DJ przygrywał tańczącym parom na parkiecie do ostatniego gościa .
Zakończenia imprezy i zaproszenia na następną imprezę Dni Karpia za rok , dokonał w imieniu firmy właściciel.
Leszek Witoń/ Restauracja Trzcieliny