"Ryba do syta" - Trzcieliny w Przygodzicach

Lokalizacja

Organizator

Restauracja Trzcieliny w Przygodzicach

Restauracja Trzcieliny w Przygodzicach
Przygodzice
Leszek Witoń
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634

Opis wydarzenia

2015-10-11 16:00:00

Nęcące zimne bufety, pyszne przekąski z karpia i innych ryb słodkowodnych – wszystko do syta i bez żadnych ograniczeń!

A dla urozmaicenia i wypełnienia czasu – konkursy o tematyce rybackiej oraz ze znajomości Doliny Baryczy. Cenne nagrody, dobra zabawa, świetny wodzirej, który z fantazją poprowadzi wieczór, a na deser – dodatkowa niespodzianka! Wszystkie wymienione atrakcje będą czekać na tych, którzy zdecydują się odwiedzić Restaurację Trzcieliny.

Warto? No pewnie, ze warto!

 

Cena biletu jednoosobowego: 70 zł

Liczba miejsc: 120

 

Więcej informacji można uzyskać u organizatora wydarzenia. 

 

Relacja z wydarzenia

Prowadzący  spotkanie  D J  witał  przybywających  na  imprezę   gości .

Obsługa  spotkania  w  strojach   reklamujących  wydarzeni , prowadziła   goście  do  stolików częstując  lampką  wina, kufelkiem  piwa  i  sokiem  jabłkowym z Gospodarstwa   Sadowniczego   P. Dziekan .                         

Podczas  imprezy  w  przerwach  między  konkursami  w  czasie  kolacji  uczestnicy  słuchali  zespołu  Basic  Trio  z  przebojami  muzyki  filmowej  i  poezji  śpiewanej . 

Po  godzinie 16,oo  oficjalne  rozpoczął  spotkanie  i  powitał   gości    właściciel 

restauracji  „Trzcieliny” w  Przygodzicach  P. Leszek Witoń .

 Szczegółowo  przedstawił  scenariusz  wieczoru  , omówił    potrawy  w  menu  i  sposób wyboru  potrawy  na   umieszczonych  kuponach   w  zaproszeniu. 

Menu  kolacji  rybnej w  restauracji  „Trzcieliny" w  Przygodzicach w   ramach     D N I      K A R P I A   w  Dolinie  Baryczy  2015              

                                                               Przystawka                                                                                                                    

Sakiewka  pełna  ryby 

B  U L  I  O  N   rybny  z  pulpetami         

C  Y T  R U S O W Y    K a r p  na  pęczaku   w  selerowej  oprawie

SZCZUPAK   w  koperkowo-czosnkowym  sosie z  surówką  z  kiszonej  kapusty i ziemniakami  puree    

Rozpoczęto  serwowanie  uroczystej  kolacji   zgodnie  z  przedstawionym  menu .

 Po kolacji  przeprowadzono  I  konkurs  wieczoru  z wiedzy   rybackiej  z nagrodami  przypominając  o  wyborze  potrawy  wieczoru .

 Następnie w  trakcie  II  konkurs z  wiedzy o  Dolinie  Baryczy,  poczęstowano gości kawą, herbatą  i  szarlotką   z  lodami . Z  zebranych  kuponów  policzono  głosy  i  ustalono  wynik , który  przedstawiono gościom Karpiowego spotkania . Uczestnicy  wybrali   -  na kolacji  rybnej w 2015 roku CYTRUSOWEGO    KARPIA - jako  zwycięską  potrawę.

W  III  konkursie -  z  wiedzy  o  Parku  Krajobrazowy  Doliny  Baryczy  wzięły  udział   2 zespoły którym  po  wyborze  zwycięscy  wręczono  nagrody.

Poproszono  gości  do  szwedzkiego  stołu  z  bogactwem   potraw   na   zimno z  karpia  i  z  ryb słodkowodnych .

Niespodzianką   wieczoru , od restauracji  „Trzcieliny”   dla  wszystkich  gości był  występ   młodego  pianisty    Piotra Zuchowskiego.

W jego   wykonaniu   usłyszeliśmy  utwory ; 

                                                   -  Fryderyk  Chopin  - nokturn – f-moll ,

                                                   -  Maurycy  Moszkowski  -  wirtuozerska  AS-dur ,

                                                   -  Siergiej  Rachmaninow  Wokaliza

Prowadzący  spotkanie   DJ   przygrywał  tańczącym  parom na  parkiecie do  ostatniego  gościa .

Zakończenia  imprezy  i zaproszenia  na  następną  imprezę  Dni Karpia  za  rok , dokonał  w imieniu  firmy  właściciel.

Leszek Witoń/ Restauracja Trzcieliny