Ryba do syta! Śródziemnomorski Wieczór Karpia 2016
Lokalizacja
Organizator
Hotel & Restauracja Libero, ul. Kościuszki 2, 56-300 Milicz
Opis wydarzenia
Z końcem wakacji chcesz poczuć klimat południowego wybrzeża? Przybądź do Libero! Wyjątkowy wieczór taneczny z elementami kultury śródziemnomorskiej. Menu oparte na bogactwie regionu, przygotowane na sposób śródziemnomorski. Konkursy z nagrodami. A to wszytsko w rytmach muzyki mechanicznej granej na żywo!
W przypadku ładnej pogody kolacja odbędzie się na hotelowym patio.
Relacja z wydarzenia
2 września, w ramach Dni Karpia 2016, cykl kolacji Ryba do syta rozpoczął „Śródziemnomorski Wieczór Karpia” organizowany przez HOTEL&RESTAURACJA LIBERO.
Kolacja odbywała się na hotelowym patio, w specjalnie zaaranżowanej scenerii palm, ferii barw kolorowego oświetlenia, wyjątkowej dekoracji stołów, a goście zostali powitani lamką Bellini.
Właścicielka hotelu Pani Grażyna Czupryna oficjalne rozpoczęła wieczór i powitała Gości.
Podczas wieczoru zostało zaserwowane menu z ryb słodkowodnych, przygotowane na sposób śródziemnomorski, inspirowane kuchnią Włoch, Hiszpanii i Francji.
W trakcie kolacji zostały zaserwowane m. in trzy dania aspirujące do kwalifikacji konkursowej MISTRZ KARPIA 2016:
Zupa minestrone z pstrągiem wędzonym, Karp pieczony z pomidorkami cherry i liściem laurowym na zapiekance gratin, Szczupak na buraczkowym risotto
Tytuł najlepszej w ocenie uczestników kolacji wieczoru uzyskał Karp pieczony z pomidorkami cherry i liściem laurowym na zapiekance gratin, tym samym uzyskał nominację do konkursu. Mistrz Karpia.
W trakcie wieczoru były serwowane również:
Paella z owocami morza, Penne z kurczakiem i melonem, Cukinie faszerowane, Szaszłyczki sycylijskie, Tartinki z bobem i pstrągiem, Świeżo wypiekane grissini z szynką parmeńską i rukolą, Różnorodne słodkości
Uczestnicy kolacji bawili się do muzyki śródziemnomorskiej i nie tylko. Wiele wspaniałych emocji wzbudzały przeboje Rominy Power i Albano, Drupi, Ricchi e Poveri.
Gorącą atmosferę wieczoru uświetniła loteria biletów. Zostały rozlosowane nagrody przekazane przez Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”, na które składały się materiały edukacyjne, publikacja „Historie ze Smakiem”, przewodniki oraz firmy przyrodnicze.
Dodatkowo Hotel&Restauracja Libero wzbogacił pakiet nagród o jedno dwu- osobowe zaproszenie na Bal Sylwestrowy 2016 realizowany w naszym obiekcie.