„Ryba do syta” – Górecznik w Antoninie

Lokalizacja

Organizator

Zajazd „Górecznik”

Antonin
Łukasz Kierzek
Email: kierownik@gorecznik.pl
602 266 093
www.gorecznik.pl

Opis wydarzenia

2014-09-12 19:00:00

Smaczna kuchnia, muzyka na żywo, dobra zabawa i miłe niespodzianki od organizatorów – tego na pewno nie zabraknie podczas kolacji rybnej.

Atrakcje

Muzyka na żywo 

Relacja z wydarzenia


W piątkowy wieczór w ramach Dni Karpia w klimatycznej restauracji Wigwam Górecznik odbyła się kolacja „Ryba do syta”. Oprócz królewskiego karpia na stołach zagościły inne dania z ryb słodkowodnych m.in. szczupak w sosie z kiszonego ogórka czy też grillowany okoń. Przepysznej kolacji towarzyszyła muzyka na żywo w wykonaniu Duetu E&T, który porwał naszych gości do tańca. Najsmaczniejszą potrawą wieczoru wybraną prawie jednogłośnie okazał się Karp w sosie śmietanowym z boczniakami. Danie to weźmie udział w finale konkursu kulinarnego „MISTRZ Karpia 2014. Z niecierpliwością czekamy na naszą drugą kolację, która odbędzie się 31.10.2014 r. 
Już dziś serdecznie na nią zapraszamy !

Danie wieczoru: karp w sosie śmietanowym z boczniakami

Menu

W menu m.in. sandacz w sosie z kiszonego ogórka, karp z sosie śmietanowym z boczniakami, karp na warzywach w sosie chrzanowym galaretki z amura, pasztet z karpia z borowikami, rolada ze szczupaka z przepiórczym jajem.

Partnerzy

Stowarzyszenie "Partnerstwo dla Doliny Baryczy"