Ryba do syta!- Rybka na sportowo - Domasławice 2016

Lokalizacja

Organizator

Campus Domasławice Sport i Rekreacja

Campus Domasławice
Domasławice 30
Anna Hes
Email: biuro@domaslawice.pl, hes@domaslawice.pl
730 057 014

Opis wydarzenia

2016-10-01 19:00:00

Ta kolacja rybna to przede wszystkim syto zastawione stoły.
W ofercie menu różnorodne potrawy rybne i nie tylko.
W roli główniej wystąpi sztandarowy produkt Doliny Baryczy-
Karp Milicki. Wydarzenie będzie trwało do białego
rana, a towarzyszyć mu będzie zabawa taneczna z DJ, gry
i konkurencje sportowe na wesoło. Serdecznie zapraszamy!

Relacja z wydarzenia

Już jesteśmy po Kolacji Rybnej w Campus Domasławice! W restauracji „Camperia” powitaliśmy gości lampką szampana w ramach tegorocznych XI Dni Karpia w Dolinie Baryczy.  Była to wspaniała okazja, aby zasmakować nie tylko rybnych rozmaitości ale także można było skosztować z żurka staropolskiego, golonki, udźca a także ciasta z domowego wypieku. Wszystko było przygotowane w formie szwedzkiego stołu. Kolację rybną zaczęliśmy od podania zupy rybnej z pulpetami. Następnie na szwedzkim stole pojawiły się rybne rozmaitości takie jak: karp smażony z cebulką oraz zapiekanka kalafiorowa, śledź po skandynawsku, karp ala Zibi, tuńczykowy wieniec. Ponadto na stole pojawiły się mięsne specjały - golonka oraz udziec podane w zestawie z pieczonymi ziemniaczkami oraz surówkami. Po północy podano ciepły żurek po staropolsku.  Nie zabrakło także deseru. Wszystkie bilety wzięły udział w głosowaniu na najsmaczniejszą potrawę, w której można było wygrać nagrody związane z Doliną Baryczy, a główną nagrodą były Vouchery na zabawę Sylwestrową w restauracji Camperia mieszczącą się na terenie Campus Domasławice.
W głosowaniu bezkonkurencyjnie wygrał: „ śledzik po skandynawsku” i to właśnie ta potrawa zostanie zgłoszona do tegorocznego konkursu kulinarnego „Mistrz Karpia 2016.” W przerwie między kolejnymi potrawami można było wziąć udział w konkurencjach sportowych przygotowanych przez Michała Matyszczaka i otrzymać nagrody związane z Doliną Baryczy. Michał tego wieczoru pełnił rolę DJ-a oraz świetnie zabawiał zgromadzonych gości grą na akordeonie, co przyczyniło się do integracji uczestników.
Pełną relację z Kolacji Rybnej będzie można przeczytać w najbliższym numerze Gazety Sycowskiej. Dziękujemy wszystkim gościom, którzy stworzyli niesamowitą atmosferę tego wydarzenia i  tak liczne przybyli na uroczystą kolację połączoną z konkurencjami, tańcami oraz śpiewami. Zapraszamy na kolejną edycję już za rok!