Ryba do syta! – Przygoda z karpiem i fotografią - 14.10.16

Lokalizacja

Organizator

Gospodarstwo Agroturystyczne Głowaczówka

Gospodarstwo Agroturystyczne "Głowaczówka"
Ruda Sułowska 11a
Janina Głowacz
Email: glowaczowka@op.pl
693 905 667, 71 38 34 136

Opis wydarzenia

2016-10-14 18:00:00

Kolacja rybna, którą każdy uczestnik zapamięta na długo.
Podzielona będzie na dwie części, a pomiędzy nimi...
Prezentacja fotograficznych skarbów Dariusza Ogłozy –
fotografa, który zajmuje się fotografią dzikiej przyrody,
a szczególnie ptaków! Oprócz tego przewidziane losowanie
nagród. Będzie ciekawie i smacznie. Zapraszamy!

Relacja z wydarzenia

W dniu 14 października w ramach cyklu imprez Dni Karpia 2016 odbyła się kolacja rybna "Ryba do syta - Przygoda z karpiem i fotografią" organizowana przez Gospodarstwo Agroturystyczne "Głowaczówka"
Kolacja rozpoczęła się o godzinie 18:00 od powitania gości lampką szampana. Następnie na przygotowanych stołach pojawiły się potrawy rybne:
- tatar z jesiotra,
- sałatka ze smażonym jesiotrem,
- zupa rybna - rosół z klopsikami z amura (łagodna),
- karp w kiszonej kapuście,
- karp Cordon Blu,
- kotleciki rybno-porowo-serowe z suma,
- kotleciki mielone z karpia w sosie koperkowym,
- roladki z amura z grillowaną cukinią i suszonym pomidorem,
- zupa rybna serbska (ostra),
- karp w galarecie,
- mus z karpia wędzonego na tartaletkach,
- pasta rybna na bagietce,
- galantyna z karpia w galarecie,
- tołpyga wędzona,
- jesiotr wędzony.
Oczywiście nie zabrakło dodatków takich jak: ziemniaczane puree, biała kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, sałatka z pomidorów koktajlowych z mozarellą.
Na deser Gospodarze przygotowali dla gości pieczone jabłko z niespodzianką oraz mus czekoladowy z sosem pomarańczowym
Po kolacji odbyła się prezentacja zdjęć fotograficznych Dariusza Ogłozy oraz starych aparatów fotograficznych, a następnie losowanie nagród.
Do konkursu "Mistrz Karpia" zostały wystawione 3 potrawy: karp Cordon Blu, karp w kiszonej kapuście oraz roladki z amura z grillowaną cukinią i suszonym pomidorem. Zwycięzcą okazał się karp w kiszonej kapuście.
Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy, a za rok zapraszamy ponownie :)