Ryba do syta! – kolacja rybna - Restauracja Trzcieliny 30.10.16
Lokalizacja
Organizator
Witoń Leszek, Witoń Urszula Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Restauracja Trzcieliny s.c.,
Przygodzice ul. Wrocławska 2
Leszek Witoń
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634
Opis wydarzenia
Spotkanie skierowane do mieszkańców Doliny Baryczy
i każdego, kto lubi rybkę z naszego kraju i najdalszych
stron świata. Kolacja Rybna „Smaki Karpia Doliny Baryczy”
ze stawu Wielki Trzcielin w Przygodzicach. Spotkanie
w miłej atmosferze, przy smacznym karpiu i rybach słodkowodnych
w trzech odsłonach. Zimne bufety i przekąski
ze słodkowodnych ryb do skosztowania na zasadzie stołu
szwedzkiego. Wszystko przy taktach dobrej muzyki granej
na żywo. Spotkanie umilą tańce i śpiewy, liczne konkursy
z nagrodami o temat rybackiej z Dolinie Baryczy
Relacja z wydarzenia
Prowadzący spotkanie D J Biedrona witał przybywających na imprezę gości .
Obsługa spotkania w strojach reklamujących wydarzenie i Dolinę Baryczy, prowadziła gości
do stolików, częstując lampką wina, kufelkiem piwa lub sokiem jabłkowym, gruszkowym,
jabłkowo- wiśnowym, z aronii z Gospodarstwa Sadowniczego P. Dziekan.
Podczas imprezy, w przerwach między konkursami i w czasie kolacji czas umilał muzyką prowadzący spotkanie D J .
Po godzinie 16,oo oficjalne rozpoczął spotkanie i powitał gości właściciel
restauracji „Trzcieliny” w Przygodzicach P. Leszek Witoń .
Szczegółowo przedstawił scenariusz wieczoru, omówił potrawy w menu i sposób wyboru potrawy na umieszczonych kuponach w zaproszeniu.
Rozpoczęto serwowanie uroczystej kolacji zgodnie z przedstawionym menu .
Po kolacji przeprowadzono I konkurs wieczoru z wiedzy rybackiej z nagrodami przypominając o wyborze potrawy wieczoru i wręczając biorącym udział czasopismo Sielskie życie.
Następnie w trakcie II konkurs z wiedzy o Dolinie Baryczy , poczęstowano gości kawą, herbatą i szarlotką z lodami .
Z zebranych kuponów policzono głosy i ustalono wynik, który przedstawiono gościom Karpiowego spotkania. Uczestnicy kolacji rybnej w 2016 roku jako zwycięską potrawę wybrali Chruściki Karpiowe w kurkowym sosie
W III konkursie - z wiedzy o Parku Krajobrazowy Doliny Baryczy wzięły udział 2 zespoły którym po wyborze zwycięscy wręczono nagrody.
Poproszono gości do szwedzkiego stołu z bogactwem potraw na zimno z Karpia i z ryb słodkowodnych .
Niespodzianką wieczoru, od restauracji „Trzcieliny” dla wszystkich gości był występ zespołu „Kwieciste gwiazdy” z Ukrainy.
Prowadzący spotkanie DJ przygrywał tańczącym parom na parkiecie do ostatniego gościa.
W trakcie zabawy poczęstowano gości kulinarną niespodzianką od restauracji Trzcieliny Tortillą z Karpiem.
Zakończenia imprezy i zaproszenia na następną imprezę Dni Karpia za rok, dokonał w imieniu firmy właściciel.