Ryba do syta! – kolacja rybna - Restauracja Kardamon 04.11.16
Lokalizacja
Organizator
DOZAGRO Radosław Rybacki
Opis wydarzenia
Zapraszamy na wieczorek taneczny połączony z kolacją
rybną. Będą mieli Państwo okazję skosztować dań z ryb
słodkowodnych zamieszkujących Dolinę Baryczy. Dania
rybne dopełnią surówki, sałatki i inne dodatki. Będzie to
też okazja do posmakowania potraw mięsnych proponowanych
w stałym menu restauracji. Na deser ciasta regionalne.
Wszystkie dania opisane, co ułatwi ich świadomą
konsumpcję. Wieczór umili Państwu losowanie nagrody
wieczoru, a mianowicie darmowego wejścia na Bal Sylwestrowy
2016 w naszej restauracji.
Relacja z wydarzenia
Kolacja rybna pod tytułem „Ryba do syta” odbyła się w tym roku, podobnie jak w ubiegłym, w połączeniu z wieczorkiem tanecznym.
Sprzedaliśmy równo 102 bilety. Stoły przydzielane były gościom zgodnie z ilością zarezerwowanych miejsc. W tym roku na kolacje rybną przybili goście m.in. z Wrocławia, Twardogóry, Milicza, Cieszyna, Ostrowa Wlkp., Poznania oraz mieszkańcy Odolanowa.
Dania serwowane były w dwojaki sposób tzn. bezpośrednio do stołów gości jak i w bufetach
z daniami na ciepło, zimno oraz z ciastem i napojami gorącymi, zimnymi.
Na każdym stole goście znaleźli szczegółowe menu wraz z harmonogramem i sposobem serwowania poszczególnych potraw. Dania konkursowe zostały opisane, aby ułatwić ich degustację oraz ocenę .
Wieczór rozpoczął się o godzinie 19 uroczystym otwarciem i omówieniem przebiegu kolacji oraz zasad głosowania na najsmaczniejsze danie wieczoru .Omówione zostały również zasady udziału w losowaniu nagród. Loteria odbyła się o godzinie 21, nagrody uzupełnione zostały
o soki i przetwory owocowo- warzywne z gospodarstwa Państwa Łaniaków, alkohole i nagrodę główną- bal sylwestrowy w naszej restauracji. Goście byli bardzo zadowoleni z kolacji oraz jej przebiegu, ostatni goście opuszczali nas o godzinie 3 rano.
Ocenie poddane zostały następujące dania:
1. Sandacz na rukoli z buraczkami konserwowymi – przystawka
2. Karp ragoút na sosie koperkowo-oliwkowym
3. Karp z grzybami leśnymi w śmietanie
4. Rolady z karpia nadziewane łososiem w sosie kaparowym
Zwycięskim daniem okazały się, rolady z karpia nadziewane łososiem w sosie kaparowym, drugie miejsce zajął karp z grzybami leśnymi w śmietanie a trzecie karp ragout na sosie koperkowo-oliwkowym.