Ryba do syta! – kolacja rybna - Restauracja Trzcieliny 13.10.17

Lokalizacja

Organizator

Restauracja Trzcieliny

Przygodzice Wrocławska 2
Leszek Witoń
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634
http://restauracja-przygodzice.pl/

Opis wydarzenia

2017-10-13 18:00:00

Zaproś rodzinę i przyjaciół na kulinarne spotkanie  przy  smacznym  karpiu i innych rybach słodkowodnych w  trzech  odsłonach. Zimne bufety  i  przekąski  ze  słodkowodnych ryb w formie bufetu szwedzkiego. Wspólną degustację umilą: muzyka, śpiewy i tańce na żywo. Gwarantujemy zabawę do późnej nocy! Zgłoszenia u Organizatora telefonicznie lub mailowo. LICZBA MIEJSC: 100, KOSZT: 90 zł/os.

 

Atrakcje

- muzyka na żywo

- zabawa taneczna

Relacja z wydarzenia

Sprawozdanie z kolacji rybnej  w  restauracji  „Trzcieliny „  w  Przygodzicach.
Prowadzący  spotkanie  DJ   witał  przybywających  na  imprezę   gości. Obsługa  spotkania  w  strojach   reklamujących  wydarzenie  i Dolinę  Baryczy , prowadziła   gości do  stolików, częstując  lampką  wina  , kufelkiem  piwa  lub  sokiem  jabłkowym, gruszkowym, jabłkowo- wiśniowym,  z  aronii   z   Gospodarstwa   Sadowniczego   P. Dziekan .                         
Podczas  imprezy, w  przerwach  między  konkursami  i w  czasie  kolacji   czas  umilał  muzyką prowadzący  spotkanie  DJ.  Po  godzinie 16,oo  oficjalne  rozpoczął  spotkanie  i  powitał   gości    właściciel 
restauracji  „Trzcieliny” w  Przygodzicach  P. Leszek Witoń. Szczegółowo  przedstawił  scenariusz  wieczoru  , omówił    potrawy  w  menu  i  sposób wyboru  potrawy  na   umieszczonych  kuponach   w  zaproszeniu.  Menu  kolacji  rybnej  w   restauracji   „Trzcieliny „  w  Przygodzicach w   ramach     DNI   KARPIA    Doliny  Baryczy  2017: Przystawka  - Rolada szpinakowa z Karpiem , 1. Zupa  z Karpia  z  zacierką  2.    Miętowy K a r p  z  dyniowym  puree  i   warzywnym szaszłykiem 3. Karp saute  w śliwkowo-anyżowym sosie i kopytka pełne miłości  z  selerową surówką.
Rozpoczęto  serwowanie  uroczystej  kolacji   zgodnie  z  przedstawionym  menu . Po kolacji  przeprowadzono  I  konkurs  wieczoru  z wiedzy   rybackiej  z  nagrodami  przypominając  o  wyborze  potrawy  wieczoru i  zasadach  tegorocznego  losowania  zaproszenia  na  podsumowanie  tegorocznej  edycji  Dni Karpia.
Następnie w  trakcie  II  konkursu    z  wiedzy   o  Dolinie  Baryczy , poczęstowano gości kawą  , herbatą  i okolicznościowym  śmietankowo-czekoladowym TORTEM .
Z  zebranych  kuponów  policzono  głosy  i  ustalono  wynik , który  przedstawiono gościom Karpiowego spotkania .

Na    1   potrawę konkursową wieczoru  - Zupa z karpia     -  4 głosy.
          2   potrawę konkursową wieczoru  -  Miętowy  Karp   - 38  głosów.
          3   potrawę konkursową wieczoru  -  Karp w sosie śliwkowo  

                anyżowym  – 37 głosów.
Uczestnicy  kolacji  rybnej w 2017 roku  jako  zwycięską  potrawę  wybrali  Miętowy  Karp     
W  III  konkursie -  z  wiedzy  o  Parku  Krajobrazowy  Doliny  Baryczy  wzięły  udział   2 zespoły. Wszystkim  zwycięzcom  i  uczestnikom konkursów  wręczono  pakiety  nagród i upominki  ufundowane  przez browar  Nepomucen  i organizatora  Stowarzyszenie  Partnerstwo dla Doliny Baryczy.
Poproszono  gości  do  szwedzkiego  stołu  z  bogactwem   potraw   na   zimno  z  Karpia  i  z  ryb słodkowodnych .
Niespodzianką   wieczoru , od restauracji  „Trzcieliny”   dla  wszystkich  gości    był  występ  zespołu  „Kwieciste gwiazdy”  z   Ukrainy.
W międzyczasie  odbyło się losowanie  zaproszenia  na uroczyste podsumowanie  Dni Karpia. Wylosowano również nagrodę ufundowana przez Restauracje Trzcieliny zaproszenie na  Bal Sylwestrowy 2017/18 r. Prowadzący  spotkanie   DJ   przygrywał  tańczącym  parom na  parkiecie do  ostatniego  gościa . W trakcie  zabawy poczęstowano  gości  kulinarną  niespodzianką  od  restauracji Trzcieliny Wigilijnym Karpiem , Bigosem  z Karpiem  i Tortillą  z Karpiem.
Zakończenia  imprezy  i zaproszenia  na  następną  imprezę  Dni Karpia  za  rok , dokonał  w imieniu  firmy  właściciel .