Ryba do syta! – kolacja rybna - Restauracja Trzcieliny 13.10.17
Lokalizacja
Organizator
Restauracja Trzcieliny
Leszek Witoń
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634
http://restauracja-przygodzice.pl/
Opis wydarzenia
Zaproś rodzinę i przyjaciół na kulinarne spotkanie przy smacznym karpiu i innych rybach słodkowodnych w trzech odsłonach. Zimne bufety i przekąski ze słodkowodnych ryb w formie bufetu szwedzkiego. Wspólną degustację umilą: muzyka, śpiewy i tańce na żywo. Gwarantujemy zabawę do późnej nocy! Zgłoszenia u Organizatora telefonicznie lub mailowo. LICZBA MIEJSC: 100, KOSZT: 90 zł/os.
Atrakcje
- muzyka na żywo
- zabawa taneczna
Relacja z wydarzenia
Sprawozdanie z kolacji rybnej w restauracji „Trzcieliny „ w Przygodzicach.
Prowadzący spotkanie DJ witał przybywających na imprezę gości. Obsługa spotkania w strojach reklamujących wydarzenie i Dolinę Baryczy , prowadziła gości do stolików, częstując lampką wina , kufelkiem piwa lub sokiem jabłkowym, gruszkowym, jabłkowo- wiśniowym, z aronii z Gospodarstwa Sadowniczego P. Dziekan .
Podczas imprezy, w przerwach między konkursami i w czasie kolacji czas umilał muzyką prowadzący spotkanie DJ. Po godzinie 16,oo oficjalne rozpoczął spotkanie i powitał gości właściciel
restauracji „Trzcieliny” w Przygodzicach P. Leszek Witoń. Szczegółowo przedstawił scenariusz wieczoru , omówił potrawy w menu i sposób wyboru potrawy na umieszczonych kuponach w zaproszeniu. Menu kolacji rybnej w restauracji „Trzcieliny „ w Przygodzicach w ramach DNI KARPIA Doliny Baryczy 2017: Przystawka - Rolada szpinakowa z Karpiem , 1. Zupa z Karpia z zacierką 2. Miętowy K a r p z dyniowym puree i warzywnym szaszłykiem 3. Karp saute w śliwkowo-anyżowym sosie i kopytka pełne miłości z selerową surówką.
Rozpoczęto serwowanie uroczystej kolacji zgodnie z przedstawionym menu . Po kolacji przeprowadzono I konkurs wieczoru z wiedzy rybackiej z nagrodami przypominając o wyborze potrawy wieczoru i zasadach tegorocznego losowania zaproszenia na podsumowanie tegorocznej edycji Dni Karpia.
Następnie w trakcie II konkursu z wiedzy o Dolinie Baryczy , poczęstowano gości kawą , herbatą i okolicznościowym śmietankowo-czekoladowym TORTEM .
Z zebranych kuponów policzono głosy i ustalono wynik , który przedstawiono gościom Karpiowego spotkania .
Na 1 potrawę konkursową wieczoru - Zupa z karpia - 4 głosy.
2 potrawę konkursową wieczoru - Miętowy Karp - 38 głosów.
3 potrawę konkursową wieczoru - Karp w sosie śliwkowo
anyżowym – 37 głosów.
Uczestnicy kolacji rybnej w 2017 roku jako zwycięską potrawę wybrali Miętowy Karp
W III konkursie - z wiedzy o Parku Krajobrazowy Doliny Baryczy wzięły udział 2 zespoły. Wszystkim zwycięzcom i uczestnikom konkursów wręczono pakiety nagród i upominki ufundowane przez browar Nepomucen i organizatora Stowarzyszenie Partnerstwo dla Doliny Baryczy.
Poproszono gości do szwedzkiego stołu z bogactwem potraw na zimno z Karpia i z ryb słodkowodnych .
Niespodzianką wieczoru , od restauracji „Trzcieliny” dla wszystkich gości był występ zespołu „Kwieciste gwiazdy” z Ukrainy.
W międzyczasie odbyło się losowanie zaproszenia na uroczyste podsumowanie Dni Karpia. Wylosowano również nagrodę ufundowana przez Restauracje Trzcieliny zaproszenie na Bal Sylwestrowy 2017/18 r. Prowadzący spotkanie DJ przygrywał tańczącym parom na parkiecie do ostatniego gościa . W trakcie zabawy poczęstowano gości kulinarną niespodzianką od restauracji Trzcieliny Wigilijnym Karpiem , Bigosem z Karpiem i Tortillą z Karpiem.
Zakończenia imprezy i zaproszenia na następną imprezę Dni Karpia za rok , dokonał w imieniu firmy właściciel .