Ryba do syta! – kolacja rybna - Karczma Rybna Ruda Żmigrodzka 10.11.17
Lokalizacja
Organizator
Karczma Rybna „Ruda Żmigrodzka” J. K. Raftowicz
Lidia Jażdżewska
Email: lidia@raftowicz.pl
609 856 026
http://www.karczmarybna.pl/
Opis wydarzenia
Zapraszamy do naszej karczmy na kolację rybną o charakterze kulinarno-tanecznym. Na Państwa stołach pojawią się specjały rybne pod różnymi postaciami. Poszczególne dania będą bazowały na wielu gatunkach ryb słodkowodnych, pochodzących z naszych stawów (Gospodarstwo Rybackie Ruda Żmigrodzka). O oprawę
muzyczną do 02:00 nad ranem zadba zaprzyjaźniony z nami DJ, a my gwarantujemy kameralny klimat imprezy i niezapomniane wrażenia kulinarne! Przewidziane są również nagrody dla gości biorących udział w głosowaniu na najsmaczniejszą potrawę konkursową. Zgłoszenia u Organizatora.
Atrakcje
- muzyka (DJ)
- zabawa taneczna
Relacja z wydarzenia
Kolacja rybna „Ryba do syta” w Karczmie Rybnej „Ruda Żmigrodzka”, która miała miejsce 10 listopada 2017, upłynęła w bardzo miłej i kameralnej atmosferze. Nasi goście mieli okazję skosztować przeróżnych gatunków ryb, takich jak: karp milicki, szczupak, sum, sandacz, amur, które pochodziły wyłącznie z naszego Gospodarstwa Rybackiego „Ruda Żmigrodzka”. Na stołach nie zabrakło więc wyśmienitej zupy rybnej, ryb smażonych, z pieca, wędzonych czy faszerowanych. Królowały oczywiście potrawy przygotowane na bazie karpia milickiego, które podaliśmy w wielu odsłonach: karp wędzony, smażony, faszerowany, w galarecie, pierogi z karpia wędzonego, karp na słodko w sosie winno-wiśniowym itp. Był również akcent myśliwski w postaci pasztetu z dziczyzny. Imprezę uświetniły kawałki muzyczne od disco polo, przez pop aż po muzykę rockową włącznie, które puszczał znakomity DJ Piotr Wójcik. Zadbał on również o dodatkowe atrakcje w trakcie wieczoru – liczne konkursy i zgadywanki w tematyce Doliny Baryczy i rybactwa. Nagrodami w konkursach były gadżety przekazane przez Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”. Najważniejszą konkurencją wieczoru było jednak głosowanie na najlepszą potrawę rybną spośród trzech wytypowanych przez nas dań: jesienny rosół rybny z sumem, sum z prażonym słonecznikiem na duszonej cebuli oraz pierogi z karpiem wędzonym na kapuście z grzybami. Minimalną różnicą głosów wygrał jesienny rosół rybny (20 głosów), a tuż za nim uplasował się sum z słonecznikiem (19 głosów). Trzecie miejsce zajęły pierogi z karpia wędzonego. Spośród gości, którym udało się wytypować zwycięską potrawę rozlosowaliśmy nagrodę główną, na którą składały się gadżety z Partnerstwa DBP (książka, kubki, płyty, puzzle, koszulki) oraz voucher w wysokości 100 zł ufundowany przez naszą Karczmę Rybną, do wykorzystania w naszym lokalu. Spośród wszystkich uczestników głosowania, rozlosowaliśmy także jedno podwójne zaproszenie na Galę podsumowującą Dni Karpia. Goście bawili się do rana na parkiecie, zachwalając naszą kuchnię, za co bardzo dziękujemy