Kolacja rybna - Ryba do Syta Gospoda 8 Ryb - 04.10.2019

Lokalizacja

Organizator

Stawy Milickie SA


Recepcja Hotelu NATURUM
Email: rezerwacje@stawymilickie.pl
71 75 90 888,534 964 120

Opis wydarzenia

2019-10-04 18:00:00

4 października/piątek/

Kolacja rybna - Ryba do Syta

MIEJSCE: Gospoda 8 Ryb, Ruda Sułowska 20

CZAS TRWANIA: 18:00 – 22:00

Jeśli jesteś smakoszem ryb słodkowodnych i chciałbyś degustować je w różnych kulinarnych osłonach, zapraszamy do Gospody 8 Ryb. Podczas kolacji zostaną podane dania z 8 gatunków ryb słodkowodnych pochodzących ze Stawów Milickich. Menu degustacyjne skomponowane jest w taki sposób, aby pokazać, jak różnie i zaskakująco mogą smakować milickie ryby. W roli głównej wystąpi oczywiście karp, ale nie zabraknie innych ciekawych gatunków i jeszcze ciekawszych technik kulinarnych. Zapraszamy do naszej Gospody, która mieści się w sercu kompleksu Ruda Sułowska – to idealne miejsce, by poznać Stawy Milickie i smaki naszych ryb.

KOSZT: 119 zł/os.

LICZBA MIEJSC: 80

Wejściówki
zakup biletu u organizatora pod numerem podanym w ,,Organizator"
Udział płatny/ bezpłatny
udział płatny
Koszt udziału
119 zł/os.
Ważne informacje
Rezerwacja i opłata do 15 września 2019

Relacja z wydarzenia

W piątek 4 października w ramach Dni Karpia 2019 w Gospodzie 8 Ryb odbyła się Kolacja "Ryba do syta". 80 biletów na to wydarzenie sprzedało się w ekspresowym tempie. Podczas tego wieczoru szefowie kuchni podali na początek trzy dania konkursowe: przystawka - Ceviche z suma podane z awokado, rukolą i pomidorami, zupa - Biała zupa rybna z pomidorowym kawiorem, danie główne - Amur pieczony z sosem kasztanowym, brukselka z boczkiem, wędzony burak. Najwięcej głosów wśród gości zebrał amur, więc to danie będzie brało udział w konkursie Mistrz Karpia 2019. Następnie w formie bufetu szwedzkiego serwowano m.in.: Karpia zapiekanego w sosie borowikowym, podany na puree ziemniaczano – brokułowym, Zielone curry ze Szczupaka z jaśminowym ryżem, Grillowanego Lina z ziołową kruszonką, Sałatkę z suma z piklowaną kurką, cykorią i wędzonym burakiem, Tortille z wędzonym karpiem, serkiem chrzanowym, barwiony burakiem, Rolmopsy z lina, Bruschettę z rybną tapenadą, Faszerowaną tołpygę czy Vol-au-vent z pastą z ryb słodkowodnych. Na deser goście mogli spróbować: Sernika dyniowego na czekoladowym spodzie, Tiramisu z czarnego bzu czy Kawioru kokosowego z tapioki z sosem z mango. W czasie imprezy odbyło się także losowanie nagród dla biorących udział w głosowaniu na najlepsze danie konkursowe. Do wygrania były vouchery na pobyt w CET Naturum, kosz lokalnych produktów oraz gadżety i upominki przygotowane przez organizatora Dni Karpia 2019 - Partnerstwo dla Doliny Baryczy."