Smaki Karpia z Doliny Baryczy ze stawu Wielki Trzcielin w Przygodzicach – kolacja rybna

Lokalizacja

Organizator

Restauracja „Trzcieliny”

Przygodzice, Restauracja „Trzcieliny”

Leszek Witoń
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634
, www.restauracja-przygodzice.pl

Opis wydarzenia

2014-10-12 16:00:00

 

Podczas organizowanej po raz pierwszy rybnej kolacji w „Trzcielinach” nie zabraknie licznych atrakcji dla przybyłych gości, a także wyśmienitych potraw rybnych. W menu m.in. zupa rybna, karp zapiekany w sosie grzybowym, roladki z karpia ze szpinakiem. Wydarzeniu towarzyszyć będzie muzyka na żywo oraz prelekcja dotycząca stawów przedstawiona przez właściciela gospodarstwa rybackiego „Przygodzice”, skąd pochodzić będzie ryba podczas kolacji.

Relacja z wydarzenia

Prowadzący  spotkanie  D J  witał  przybywających  na  imprezę   gości częstując  lampką wina lub  kufelkiem  piwa.. Po  godzinie 16,oo  oficjalne  rozpoczął  spotkanie  i  powitał   gości    właściciel mrestauracji  „Trzcieliny” w  Przygodzicach  P. Leszek Witoń . Szczegółowo  przedstawił scenariusz  wieczoru  , omówił    potrawy  w  menu  i  sposób wyboru  potrawy z  karpia , na   umieszczonych  kuponach   w  zaproszeniu.  O kilka  słów  poproszono  P. Prezes  Ingę  Demianiuk-Ozga , która  omówiła  imprezy  Dni Karpia   w  edycji  2014 r  oraz  zapoznała  gości   z  działalnością   statutowa  Stowarzyszenia . Następnym punktem był  referat  p. Marka  Trzcielińskiego  właściciela Gospodarstwa  Rybackiego  w  Przygodzicach  o zarysach  historycznych  stawów , bieżącej  działalności  i produkcji  Karpia. Rozpoczęto  serwowanie  uroczystej  kolacji   zgodnie  z  przedstawionym  menu . Po kolacji  przeprowadzono  I  konkurs  wieczoru  z wiedzy   rybackiej  z nagrodami  przypominając  o  wyborze  potrawy  wieczoru . Następnie w  trakcie  II  konkurs    z  wiedzy   o  Dolinie  Baryczy , poczęstowano gości kawą  , herbatą  i  bankietowymi ciastkami . Z  zebranych  kuponów  policzono  głosy  i  ustalono  wynik , który  przedstawiono gościom Karpiowego spotkania .  Uczestnicy  wybrali   -  Roladkę   Szpinakową  z  Karpia W  III  konkursie -  łowienie rybki  na  czas  -  uczestniczyły  2 zespoły którym wręczono nagrody.

Kulinarne  doznania  wieczoru  wzbogacił  i  ozdobił  tańcem  ludowy , klasycznym , nowoczesny i  baletem ,  występ  Teatru Tańca „ Kwieciste Gwiazdy” z  Ukrainy. Przeprowadzono  losowanie  nagród   losując  kupony  z  zaproszeń . Poproszono  gości  do  szwedzkiego  stołu  z  bogactwem   potraw   na   zimno  z  karpia  i  z  ryb słodkowodnych . DJ – Elwis  Presley  przygrywał  tańczącym  parom na  parkiecie. Niespodzianką   wieczoru, od restauracji  „Trzcieliny” dla  wszystkich  bawiących się  gości  był    -   pieczony   SUM    z  karpiowym  bigosem  - którym  częstowano  wszystkich  gości . Zakończenia  imprezy  i zaproszenia  na  następną  imprezę  Dni Karpia  za  rok , dokonał  w imieniu  firmy  właściciel.

Danie wieczoru: roladka szpinakowa z karpiem

Menu

W menu m.in. zupa rybna, karp zapiekany w sosie grzybowym, roladki z karpia ze szpinakiem.

Partnerzy

Stowarzyszenie "Partnerstwo dla Doliny Baryczy"