”Ryba do syta” – W Starym Młynie w Niesułowicach

Lokalizacja

Organizator

Restauracja „W Starym Młynie”.

Niesułowice, restauracja „W Starym Młynie”,

Piotr Niewiadomski
Email: restauracja@stary-mlyn.pl
71 383 32 31
www.stary-mlyn.pl

Opis wydarzenia

2014-10-18 19:00:00

Kolacja rybna w nastrojowych wnętrzach restauracji „W Starym Młynie”. W menu m.in. karp smażony w cebulce, karp w sosie kurkowym, karp w sosie miodowo – jabłkowym, pasztet z karpia– sama rybna arystokracja nagrodzona w różnorodnych konkursach regionalnych, krajowych i międzynarodowych! Ponadto liczne przystawki i dodatki. Wydarzeniu towarzyszyć będzie muzyka na żywo.

Informacje oraz zakup biletów w cenie 70,00 zł od osoby u organizatora wydarzenia. Ilość miejsc: 100. Możliwość skorzystania z noclegu (ilość miejsc:  6).

Relacja z wydarzenia

Rybny wieczór „W Starym Młynie” rozpoczął się o godz.19.00 oficjalnym przywitaniem gości przez właścicieli Restauracji – Piotra i Bogusławę Niewiadomskich. Pan Piotr witając zebranych gości przedstawił scenariusz całej kolacji i oddał głos Pani Bogusławie – szefowej kuchni, która opowiedziała zebranym gościom jakie przeżycia kulinarne czekają na nich tego wieczoru. Życząc wszystkim „smacznego!” zaprosiła do syto zastawionych stołów i wspólnej zabawy. Na samym początku zaserwowano trzy potrawy zgłoszone do konkursu „Mistrz karpia 2014”, a wśród nich znalazły się: pulpety z karpia na sałatce jabłkowej, pasztet z karpia na grillowanej cukinii oraz karp smażony na musie z patisona. Zdecydowanym faworytem okazał się właśnie karp smażony na musie z patisona zdobywając 75 głosów i pokonując tym samym pulpety na sałatce jabłkowej z 44 głosami oraz pasztet z karpia na grillowanej cukinii z 49 głosami. 
Jak już wspominaliśmy wcześniej na kolacyjnym stole zagościło wiele potraw z ryb słodkowodnych milickich stawów. Rybki prezentowały się w najróżniejszych postaciach w niezwykłych konfiguracjach. Wśród ryb wędzonych serwowanych w całości goście mieli okazję spróbować: wędzonego suma, amura i karpia. Nie zabrakło również drapieżnika – szczupak przyrządzony we wspaniałym winie. Rybą wieczoru był oczywiście „Król Milickich Stawów” podawany w miodzie, w zalewie octowej, w postaci koreczków czy pulpetów karpiowych oraz pasztetu z karpia. Pojawił się również karp smażony na warzywach „ogrodu Doliny Baryczy”, karp duszony w grzybkach leśnych z Doliny Baryczy. Wśród tak bogatego menu nie zabrakło również pląsów na parkiecie. Wszyscy goście doskonale odnaleźli się przy dźwiękach DJ-a Robo i opuszczali „swój kawałek podłogi” tylko po to by skosztować kolejnych wspaniałych potraw, które raz po raz wjeżdżały na kolacyjny stół. 
Wszystkich tych, którzy chcieliby to powtórzyć lub po raz pierwszy znaleźć się we wspaniałym klimacie kolacji rybnej zapraszamy już za rok do Restauracji „W Starym Młynie”. Jednak dla wszystkich niecierpliwych, którzy chcieliby poznać smak wspaniałych dań i poczuć wyjątkowy klimat Restauracji „W Starym Młynie” już dziś zapraszamy na zabawę Andrzejkową 29 listopada o godz.19.00!

Danie wieczoru:karp smażony na musie z patisona

Menu

W menu m.in. karp smażony w cebulce, karp w sosie kurkowym, karp w sosie miodowo – jabłkowym, pasztet z karpia– sama rybna arystokracja nagrodzona w różnorodnych konkursach regionalnych, krajowych i międzynarodowych! Ponadto liczne przystawki i dodatki.

Partnerzy

Stowarzyszenie "Partnerstwo dla Doliny Baryczy"