Kolacja Rybna - Ryba do syta Karczma Rybna "Ruda Żmigrodzka" - 08.11.2019

Lokalizacja

Organizator

Karczma Rybna Ruda Żmigrodzka


Malwina Raftowicz
Email: karczma@raftowicz.pl
609 856 026

Opis wydarzenia

2019-11-08 19:00:00

8 LISTOPADA /piątek/

Kolacja Rybna - Ryba do syta

MIEJSCE: Karczma Rybna Ruda Żmigrodzka

CZAS TRWANIA: 19:00-02:00

Kameralna impreza kulinarno-taneczna zapewni relaks nie tylko dla duszy, ale i ciała. Goście będą mogli odkryć nasze specjały rybne pod różnymi postaciami (pieczone, smażone, duszone, wędzone, w galarecie itd.), dla których bazą będzie szeroki wachlarz rozmaitych gatunków ryb słodkowodnych pochodzących ze stawów Gospodarstwa Rybackiego „Ruda Żmigrodzka". W tym roku na stołach zagoszczą również dania z dziczyzny. O oprawę muzyczną zadba lokalny DJ, a dla uatrakcyjnienia wieczoru przeprowadzimy kilka konkursów z nagrodami, w tym głosowanie na najsmaczniejszą potrawę z wytypowanych przez nas 3 dań. Biesiada przy stołach łączonych, część dań serwowana, a część w formie bufetu. Szczegółowe menu na stronie www.KarczmaRybna.pl.

 KOSZT: 130 zł/os.

LICZBA MIEJSC: 50

Wejściówki
zakup biletu u organizatora pod numerem podanym w ,,Organizator"
Udział płatny/ bezpłatny
udział płatny
Koszt udziału
130 zł/os.
Ważne informacje
konieczność rezerwacji , przedpłaty w karczmie lub mailowo

Relacja z wydarzenia

8 listopada, w piątek, odbyła się w naszej Karczmie Rybnej w Rudzie Żmigrodzkiej wyjątkowa impreza kulinarno-taneczna "Ryba do syta", organizowana przez nas w ramach Dni Karpia 2019.

Bilety na imprezę rozeszły się jak świeże bułeczki już kilka miesięcy temu, a Goście, którym udało się je nabyć, mogli skosztować naszych potraw z różnych gatunków ryb oraz dziczyzny w niebanalnych odsłonach i oryginalnych połączeniach z innymi lokalnymi produktami z Doliny Baryczy. Zdecydowana większość ryb, które znalazły się na półmiskach, pochodziły z naszego ekologicznie prowadzonego rodzinnego Gospodarstwa Rybackiego "Ruda Żmigrodzka".

Nasza Szefowa Kuchni, Violetta Nowak, stanęła na wysokości zadania i dała prawdziwy popis sztuki kulinarnej, trzymając się jednocześnie zasady, żeby było smacznie, swojsko i jak u mamy:) Były ryby smażone, gotowane, pieczone, rybne gołąbki, pierożki z rybnym farszem na kapuście, karpie wędzone, pasztety i rolady z karpia oraz innych ryb słodkowodnych, a także aromatyczne przekąski z dziczyzny, Domowej roboty smalczyk i własnego kwaszenia ogórki dopełniały uczty. A na deser nasze słodkie wypieki: sernik i szarlotka. Było przepysznie.  Zresztą ... kto był i smakował, to wie;-)

W trakcie imprezy miało miejsce głosowanie na najlepszą potrawę rybną, wybieraną przez Gości spośród trzech wytypowanych przez nas dań. Największą liczbę głosów otrzymał "SUM a'la flaczki". Wśród głosujących Gości wylosowano zwycięzcę, któremu wręczyliśmy atrakcyjny zestaw nagród, w tym voucher do naszej Karczmy.

O zagrzewające do tańca rytmy troszczył się przez cały wieczór zaprzyjaźniony z nami DJ, który w przerwach prowadził również szereg konkursów związanych ze stawami, rybami i ogólnie Doliną Baryczy. Było wesoło i z przytupem :)