Kolacja rybna - Ryba do syta Restauracja Kardamon - 08.11.2019
Lokalizacja
Organizator
Opis wydarzenia
8 LISTOPADA /piątek/
Kolacja rybna - Ryba do syta
MIEJSCE: Restauracja Kardamon Huta 111 e
CZAS TRWANIA: 19:00-02:00
Restauracja Kardamon zaprasza po raz kolejny na Kolację Rybną połączoną z wieczorkiem tanecznym. Będzie nam bardzo miło wspólnie z Państwem docenić i cieszyć się smakiem dań z ryb pochodzących z Doliny Baryczy. Potrawy rybne dopełnią dania serwowane w stałym menu naszej restauracji. Na deser słodki bufet, kawa, herbata oraz woda z cytryną (napoje bez ograniczeń). Osoby spoza Odolanowa mogą skorzystać z naszej bazy noclegowej. Serdecznie zapraszamy!
KOSZT: 120 zł/os.
LICZBA MIEJSC: 130
Relacja z wydarzenia
Kolacja rybna pod tytułem „Ryba do syta” odbyła się w tym roku, podobnie jak w ubiegłym, w połączeniu z wieczorkiem tanecznym.
Sprzedaliśmy 130 biletów + w tym 2 bilety przekazane dla mediów (niestety te 2 osoby nie dotarły do nas na kolację pomimo, że otrzymaliśmy telefon, iż takie bilety Państwo wylosowali) . Stoły przydzielane były gościom zgodnie z ilością zarezerwowanych miejsc. Spora część gości, a nawet chyba większość zagościła u nas po raz kolejny.
Goście wykorzystali całą naszą bazę hotelową.
Dania serwowane były w dwojaki sposób tzn. bezpośrednio do stołów gości - dania konkursowe porcjowane talerzowo dla każdego, oraz w formie bufetowej.
. Na każdym stole goście znaleźli szczegółowe menu wraz z harmonogramem i sposobem serwowania poszczególnych potraw. Wieczór rozpoczął się o godzinie 19 uroczystym otwarciem i omówieniem przebiegu kolacji oraz zasad głosowania na najsmaczniejsze danie wieczoru . Przedstawiony został dostawca ryb – Gospodarstwo Rybackie Girus. Gościom zostały również przedstawione zasady NAGRODOBRANIA oraz wszystkie informacje sugerowane przez Partnerstwo . Omówione zostały również zasady udziału w losowaniu nagród. Loteria odbyła się o godzinie 21, nagrody uzupełnione zostały o nagrodę główną- bal sylwestrowy w naszej restauracji. Goście byli bardzo zadowoleni z kolacji oraz jej przebiegu. Zachwalali ilość i jakość dań. Kolacja trwałą do końca wyznaczonych ram czasowych
Ocenie poddane zostały następujące dania:
Przystawka
Mus z karpia na grzance – danie konkursowe nr 1
Zupa
Krem dyniowy z klopsikami z karpia – danie konkursowe nr 2
Danie główne
Roladka z karpia z sosem grzybowym, puree ziemniaczanym i gotowanymi warzywami – danie konkursowe nr 3
Bezkonkurencyjna okazałą się zupa dyniowa z klopsikami z karpia