Kolacja rybna - Ryba do syta Restauracja Trzcieliny - 09.11.2019
Lokalizacja
Organizator
Opis wydarzenia
9 LISTOPADA /sobota/
Kolacja rybna - Ryba do syta
MIEJSCE: Restauracja Trzcieliny, ul. Wrocławska 2, Przygodzice
CZAS TRWANIA: 18:00-03:00
Spotkaj się z rodziną lub przyjaciółmi w listopadowy wieczór przy dobrej muzyce, smacznym karpiu i słodkowodnych rybach w trzech odsłonach. Zimne bufety i przekąski ze słodkowodnych ryb do skosztowania na szwedzkich stołach. Spotkanie umili muzyka, śpiewy i tańce na żywo. Przekonaj się, że również listopad może być czasem doskonałej zabawy, którą będziesz wspominał przez długie zimowe wieczory.
KOSZT: 106 zł/os.
LICZBA MIEJSC: 100
Relacja z wydarzenia
Prowadzący spotkanie P. Sławomir Jenerowicz – wodzirej - iluzjonista witał przybywających na imprezę gości. Obsługa spotkania w strojach reklamujących wydarzenie i Dolinę Baryczy, prowadziła gości do stolików, częstując lampką wina lub kufelkiem piwa. Przybywający goście mogli częstować się sokiem jabłkowym, gruszkowym, jabłkowo - wiśnowym, wiśniowo - porzeczkowym i aronii z Gospodarstwa Sadowniczego Dziekan.
Podczas imprezy, w przerwach między konkursami i w czasie kolacji przygrywał zespół muzyczny Damiano. Po godzinie 18:00 oficjalne rozpoczął spotkanie i powitał gości właściciel restauracji „Trzcieliny” w Przygodzicach P. Leszek Witoń. Szczegółowo przedstawił scenariusz wieczoru, omówił potrawy w menu i sposób wyboru potrawy na umieszczonych kuponach w zaproszeniu.
Przystawka
Muszelka faszerowana Karpiem
I danie konkursowe :
Ka r p pachnący lasem , duszone ziemniaki z koprem , kiszona kapusta z fasolą
II danie konkursowe :
Rissotto z Karpiem i porą
III danie konkursowe:
Gruszkowy K a r p , grochowe puree, lajtowa sałatka
Rozpoczęto serwowanie uroczystej kolacji zgodnie z przedstawionym menu.
Po kolacji przeprowadzono I konkurs wieczoru z wiedzy rybackiej z nagrodami przypominając o wyborze potrawy wieczoru i zasadach tegorocznego losowania zaproszenia na podsumowanie tegorocznej edycji Dni Karpia.
Następnie w trakcie II konkurs z wiedzy o Dolinie Baryczy, poczęstowano gości kawą, herbatą i wyrobami cukierniczymi.
Powołano komisję do policzenia zebranych kuponów. Z zebranych kuponów ustalono wynik, który przedstawiono gościom Karpiowego spotkania.
Uczestnicy kolacji rybnej w 2019 roku jako zwycięską potrawę wybrali
K a r p pachnący lasem 56 głosów.
W III konkursie - z wiedzy o Parku Krajobrazowy Doliny Baryczy wzięły udział 3 osoby.
Na prośbę bawiących się gości przeprowadzono IV konkurs Piosenki Biesiadnej o tematyce ryb lub środowiska w którym żyją.
Wszystkim uczestnikom konkursów wręczono nagródy i upominki ufundowane przez browar Nepomucen i organizatora Stowarzyszenie Partnerstwo dla Doliny Baryczy.
Poproszono gości do szwedzkiego stołu z bogactwem potraw na zimno z Karpia i z ryb słodkowodnych oraz poczęstowano gości pieczywem z piekarni GS Przygodzice.
Niespodzianką wieczoru był występ wodzireja - iluzjonisty P. Jenerowicza.
Zespół muzyczny Damiano przygrywał tańczącym parom na parkiecie do ostatniego gościa.
W trakcie zabawy poczęstowano barszczem czerwonym oraz smażonym Amurem , Tołpygą i Sumem.
Zakończenia imprezy i zaproszenia na następną imprezę Dni Karpia za rok w dokonał w imieniu firmy właściciel - Witoń Leszek.