Kolacja rybna - Ryba do syta Restauracja Trzcieliny - 09.11.2019

Lokalizacja

Organizator

Restauracja Trzcieliny


Witoń Leszek
Email: restauracja.trzcieliny@gmail.com
509 640 634

Opis wydarzenia

2019-11-09 18:00:00

9 LISTOPADA /sobota/

Kolacja rybna - Ryba do syta

MIEJSCE: Restauracja  Trzcieliny, ul. Wrocławska 2, Przygodzice

CZAS TRWANIA: 18:00-03:00

Spotkaj się z rodziną lub przyjaciółmi w listopadowy wieczór przy dobrej muzyce, smacznym karpiu i słodkowodnych rybach w trzech odsłonach. Zimne bufety i przekąski ze słodkowodnych ryb do skosztowania na szwedzkich stołach. Spotkanie umili muzyka, śpiewy i tańce na żywo. Przekonaj się, że również listopad może być czasem doskonałej zabawy, którą będziesz wspominał przez długie zimowe wieczory.

KOSZT: 106 zł/os.

LICZBA MIEJSC: 100

Wejściówki
zakup biletu u organizatora pod numerem podanym w rubryce ,,Organizator"
Udział płatny/ bezpłatny
udział płatny
Koszt udziału
106 zł/os.

Relacja z wydarzenia

Prowadzący  spotkanie  P. Sławomir  Jenerowicz – wodzirej - iluzjonista  witał  przybywających  na  imprezę   gości. Obsługa  spotkania  w  strojach   reklamujących  wydarzenie  i Dolinę  Baryczy, prowadziła  gości do  stolików, częstując  lampką  wina lub kufelkiem  piwa. Przybywający goście  mogli częstować  się  sokiem  jabłkowym, gruszkowym, jabłkowo - wiśnowym, wiśniowo - porzeczkowym  i  aronii  z  Gospodarstwa   Sadowniczego Dziekan.                         

Podczas  imprezy, w  przerwach  między  konkursami  i w  czasie  kolacji   przygrywał  zespół muzyczny  Damiano. Po  godzinie 18:00 oficjalne  rozpoczął  spotkanie  i  powitał   gości    właściciel restauracji  „Trzcieliny” w  Przygodzicach  P. Leszek Witoń. Szczegółowo  przedstawił  scenariusz  wieczoru, omówił potrawy  w  menu  i  sposób wyboru  potrawy  na   umieszczonych  kuponach   w  zaproszeniu. 

Przystawka  

Muszelka faszerowana Karpiem                                    

I danie  konkursowe :

Ka r p  pachnący lasem , duszone  ziemniaki  z koprem , kiszona kapusta z fasolą  

II danie  konkursowe :

Rissotto  z  Karpiem i porą


III danie  konkursowe: 

Gruszkowy  K a r p , grochowe puree, lajtowa sałatka

Rozpoczęto  serwowanie  uroczystej  kolacji   zgodnie  z  przedstawionym menu.

Po kolacji  przeprowadzono  I  konkurs  wieczoru  z wiedzy   rybackiej  z  nagrodami  przypominając  o  wyborze  potrawy  wieczoru i  zasadach  tegorocznego  losowania  zaproszenia  na  podsumowanie  tegorocznej  edycji  Dni Karpia.

 Następnie w  trakcie  II  konkurs    z  wiedzy   o  Dolinie  Baryczy, poczęstowano gości kawą, herbatą  i  wyrobami  cukierniczymi.

Powołano  komisję do  policzenia  zebranych  kuponów.  Z zebranych  kuponów ustalono  wynik, który  przedstawiono gościom Karpiowego spotkania.

              Uczestnicy  kolacji  rybnej w 2019  roku  jako  zwycięską  potrawę  wybrali

                                                K a r p   pachnący  lasem    56  głosów.

 W  III  konkursie -  z  wiedzy  o  Parku  Krajobrazowy  Doliny  Baryczy  wzięły  udział   3 osoby.

Na prośbę  bawiących się  gości  przeprowadzono IV konkurs Piosenki Biesiadnej o tematyce ryb  lub  środowiska  w którym żyją.

 Wszystkim uczestnikom konkursów  wręczono nagródy  i  upominki ufundowane  przez browar  Nepomucen  i organizatora  Stowarzyszenie  Partnerstwo  dla Doliny Baryczy.

Poproszono  gości  do  szwedzkiego  stołu  z  bogactwem   potraw   na   zimno z  Karpia  i  z  ryb słodkowodnych oraz  poczęstowano gości  pieczywem  z  piekarni  GS Przygodzice.

Niespodzianką   wieczoru był  występ wodzireja - iluzjonisty  P. Jenerowicza.

Zespół muzyczny Damiano   przygrywał  tańczącym  parom na  parkiecie do  ostatniego  gościa.

W trakcie zabawy poczęstowano barszczem czerwonym  oraz  smażonym  Amurem ,  Tołpygą  i  Sumem.

Zakończenia  imprezy  i zaproszenia  na  następną  imprezę  Dni Karpia  za  rok  w dokonał  w imieniu  firmy  właściciel - Witoń Leszek.