Ryba do syta! – Oskarowa Gala Karpia – Libero w Miliczu

Lokalizacja

Organizator

Hotel Libero

Hotel Libero
Milicz
Ewelina Dybkowska
Email: hotel@hotel-libero.pl
71 383 13 90

Opis wydarzenia

2015-09-25 18:00:00

Wyjątkowy wieczór w blasku fleszy – wszystkich chętnych zapraszamy do restauracji Libero! Jedyna taka okazja, by poczuć się jak prawdziwa hollywoodzka gwiazda! Kolacja rybna utrzymana w konwencji Gali Oskarowej (oczywiście karpiowej!) – przeniesie swych gości w zupełnie inną rzeczywistość. Wspaniałe dania z ryb słodkowodnych – w szczególności z karpia – podawane w najbardziej wysublimowanym entourage'u. Muzyka na żywo, efekty świetlne, czerwony dywan i paparazzi –będzie się działo! A wszystko podczas jedynej takiej kolacji rybnej w Hotelu Libero.

 

Liczba miejsc: 80

Liczba miejsc noclegowych: 48

Cena biletu jednoosobowego: 95 zł

 

Więcej informacji uzyskać można u organizatora wydarzenia. 

 

Relacja z wydarzenia

Oskarowa Gala Karpia w Hotelu Libero.

W piątek 25 września każdy mógł się poczuć przez jeden wieczór jak prawdziwa gwiazda Hollywood.  Gości witał rozłożony już na schodach wejściowych czerwony dywan, we wnętrzach hotelu Libero uczestnicy otrzymali powitalną lampkę szampana. W drodze po czerwonym dywanie do stolika uczestnikom rybnej kolacji towarzyszyły flesze aparatu fotograficznego. Na trzech salach ucztowało tego wieczoru ponad 100 osób.

W czasie kolacji wykwintne dania gorące składające się z ryb słodkowodnych.

- Pasztet z karpia na toście pszennym z dodatkiem pesto w towarzystwie sosu chrzanowo – porzeczkowego, był pierwszym daniem serwowanym przez kelnerów,

- Zupa z ryb słodkowodnych wzbogacona szafranem na bazie kopru włoskiego,

- Karp marynowany z sokiem limonkowym, zapiekany z migdałami, na postumencie z kapusty pekińskiej ze świeżymi grzybkami z Doliny Baryczy serwowany z puree ziemniaczanym,

- Karp Sułtana na risotto z nutą aromatycznego sosu pomarańczowego,

- Pieczony sandacz na tagliatelle śmietanowo – szpinakowym aromatyzowane świeżym rozmarynem.

Podczas Gali dostępny był dla Gości bufet zakąskowy bogaty w ryby faszerowane, patery mięs oraz smakowite sałatki, a także bufet deserowy, na którym nie zabrakło takich słodkości jak pana cotta, czy też różnorodnych musów.   

Dużym zainteresowaniem cieszył się Oscarowy quiz wiedzy o kinie, w czasie którego rozdano nagrody – dwa zaproszenia na Bal Andrzejkowy w Libero, dwa zaproszenia na kolację oraz Oscarowe statuetki Karpia 2015.

Tego wyjątkowego wieczoru posmakować można było wina z Winnicy de Sas w Czeszycach, która również podarowała zestawy win dla zdobywców Oscarów.

Zabawę do białego rana zapewnił Gościom milicki zespół Mirage.

Za rok zapraszamy na kolejną edycję Oscarowej Gali Karpia w Hotelu Libero!